Julkalender Lucka 3

Lucka 3

Hus bolagsmöten brukar inte vara så populära, ofta är det svårt att aktivera invånarna att delta. Men inte alltid:
Ett år efter att vi flyttat in i vårt nuvarande hem meddelade vår äldre son, då fyllda sexton, att han tänker ordna gårdsfest med musik för husets invånare. Okej, sa vi, men då får alla hjälpas åt.
Vi satte upp lappar i trappan om knytkalas och det praktiska (på svenska och finska) och grannen på bottenvåningen ordnade förlängningssladdar till högtalarna. Snart fylldes gården
med först lite blyga grannar och det dukades upp med mat och dryck på långbordet. Sonen öppnade kvällen med att spela och sjunga några låtar och kompade sedan den som ville sjunga. Fler instrument plockades fram och musik av olika slag spelades till sena kvällen.
Det visade sig att alla i huset var musikälskare och -idkare. Kvällen avslutades med att den tystlåtna grannen på femman steg upp och sjöng en aria för sin fru. Det hade hunnit bli mörkt på innergården, men månen och stjärnorna lyste uppe på september himlen.
Följande hus bolagsmöte fick vi bära in ett tiotal extra stolar då alla ville vara med. Ännu idag, tolv år senare, är grannsämjan ovanligt god.

Författare, skådespelerska och regissör