Om mig

Jag tänker sällan, nu skriver jag för barn eller ungdomar, jag skriver det jag själv skulle ha velat läsa när jag växte upp. Och jag har inte ännu slutat växa, jag tycker fortfarande att nyfikenhet och ett barnasinne hör till mänskans bästa egenskaper.

Vid sidan av mina andra jobb (skådespelare, regissör och läsambassadör) har jag alltid skrivit. Det har blivit både böcker, skådespel, kolumner och noveller. Att vara frilansande konstnär, innebär att jag får göra allt möjligt (och omöjligt). Mellan skrivvarven arbetar jag också som pedagog, drar skrivarkurser och har sedan 2012 glädjen att vara utnämnd till läsambassadör. Det betyder att jag åker till barn och unga med fysiska eller psykiska handikapp, läser högt och samtalar kring böcker och läsande (för närmare information kontakta Annegården).

Det har blivit många roller och många jobb på många språk – det är väl så med mig att jag tycker om utmaningar. Att lära mig nya saker och prova sånt jag inte ens vet om jag kommer att klara av. Jag sjunger också i ett rockbänd, WHAT? heter vi (du hittar oss på FB) Det är grymt roligt, svårt och otänkbart att göra på rutin. Jag gillar att ha flera olika jobb att variera mellan – att skriva är ensamt, grubblande och petigt eftersom jag är noga med språket och kan sitta i dagar och flytta av och an på orden i en mening, medan regi och teater är socialt och man träffar ständigt nya intressanta mänskor.

Här kan du se några klipp och intervjuer

Vanliga och ovanliga frågor som jag brukar få om mitt författarskap.
(Frågorna är ställda av Maija Hurme, författare och illustratör och innehavare av maijassketchbook.blogspot.com)

Och här är ett utdrag från Kaisa Österholms elevarbete (Gymnasiet Lärkan).

Nagu-Nalle med i Estrids bokklubb!

Författare, skådespelerska och regissör