Litterära engagemang

Här är jag med i Estrids Bokklubb: 

Som författare och läsambassadör gör jag ofta besök i skolor och bibliotek. Här besöker jag ett högstadium i Borgå. Du kan boka mig via läscentrums hemsida.

Periodvis jobbar jag också som skådespelare eller skriver/regisserar pjäser. I grunden handlar mina olika jobb om samma sak – att berätta och lyssna till historier. En bra berättelse är bland det bästa som finns i livet. Vi mänskor är nyfikna på varandra och världen, på hur andra gör och tänker, och genom historier lär man sig en hel del om sig själv och blir kanske lite klokare.

Att odla sin nyfikenhet, att ifrågasätta och ta reda på vad det här livet egentligen handlar om, är en del av mitt jobb. Och jag älskar det.

Jag berättar gärna om både varför och hur jag jobbar när jag skriver. Jag kan också prata om läsning, om vikten av att finna ett språk, sin egen röst för att bli en hel mänska. Att läsa kan vara så mycket – tröst, glädje, att dela och njuta, och när vi blir äldre är det ofta en handling av trots, vi läser MOT nånting. Det är och får vara privat och angår ingen annan.

Detta och mycket mer kan jag berätta om och prata om under ett skolbesök. Ta gärna kontakt med  som ordnar med det praktiska.

Eftersom jag skriver både för barn (Nagu-nalle böckerna) och unga (senaste bok “En Skärva av Själen” 2014 ) men också jobbar med unga vuxna (som pedagog och skrivkursledare), kan jag anpassa mig efter behov och önskan.

Ett besök kan vara 45 min eller 70 min (beroende på), skräddarsys för mindre eller större grupper, bestå av ett eller flera besök. Ställ gärna frågor och önskemål så blir vårt möte på riktigt en dialog.

2012 blev jag anlitad som läsambassadör på Annegården i Helsingfors. Här kan du läsa mer om vår verksamhet.

Jag jobbade också på Kulturrådet i Sverige (2012-2017) som representant för barn- och ungdomslitteratur . Här får du mer information om hur Kulturrådet verkar i vårt grannland.

Läs en artikel i Åbo Underrättelser om läskampanjen ”Surfa på bokvågen”.

Här finns en video i serien Läskudden, som handlar om läslust.

Författare, skådespelerska och regissör