Nagu Nalle min amour

Nagu-nalle min amour

nagu-nalle-min-amour

Nagu-nalle har i åratal samlat damm på hyllan, medan hans bästa vän Benjamin har vuxit upp och en ny liten baby, Edi, har fötts i familjen. 10-åringar vill inte leka med nallebjörnar, men nu är familjen på väg till Frankrike igen och då får Nagu-nalle följa med. Till ett land där solen gassar och naturen doftar och låter helt annorlunda än hemma i Finland.

Nagu-nalle är ingen vanlig björn. Den som inte tror på honom ser vilken köpenalle som helst. Då slutar han också tro och hans blick blir stel och stirrig. Men sina vänner kan han prata med och hjälpa i trångmål: smita ut i trädgården för att lära känna leguanen Monsieur Igu eller skriva en kärleksdikt istället för Benjamin. För kärleken slingrar sig in i både Benjamins och Nagu-nalles liv i den här boken. 

Bokens berättare är Nagu-nalle, som skriver ur nalleperspektiv i nalletempo, som han gjorde i den slutsålda, omtyckta 
Nagu-nalles egen bok (2005). Det här är en trygghetsbok, en varm och vänlig högläsningsbok med korta kapitel för små barn och deras föräldrar. Christel Rönns har illust­rerat med glada bilder som den lilla läsaren själv kan färglägga.

Här kan du lyssna på början:


Recension i HBL 2.9.2013

Författare, skådespelerska och regissör